Hoe Silvia's wens toch uitkwam

  • Politietepaard

‘Ja, je snapt het wel… Je gaat natuurlijk niet echt op een politiepaard rijden.’ Silvia’s* droom stortte in toen ze Sijmen van de Bereden Politie deze woorden hoorde uitspreken. Zou dit betekenen dat haar wens om op een politiepaard te rijden voor haar ogen in rook opgaat?

Afgelopen dinsdag was het eindelijk zo ver. Sonja en ik mochten Silvia meenemen naar de Bereden Politie in Groningen om haar wens uit te laten komen. Silvia heeft een passie voor paarden en werkt sinds kort ook op een manege waar ze paarden beleert. Ze was altijd al nieuwsgierig naar het berijden van een politiepaard en hoe dat verschilt van de paarden die zij gewend is. Het kwam daarom best hard aan toen Sijmen zei dat ze niet op een politiepaard mocht rijden. In verband met de verzekering was dit niet verstandig, zei hij. Teleurgesteld maar begripvol knikten we alle drie. Dan maar gewoon een rondleiding...

Tijdens de rondleiding toonde Silvia haar kennis van paarden toen ze Lars, het oudste paard van stal, mocht poetsen en opzadelen. Dit vond ze wel wat gek: waarom liet Sijmen haar dit allemaal doen als ze niet mocht rijden? Al snel kwam de aap uit de mouw. ‘Heb je je cap mee?’ vroeg Sijmen opeens, toen Silvia Lars naar de bak begeleidde. ‘…Ja?’ ‘Ga maar snel halen dan’. Verrast lopen we terug naar de auto en maakt Silvia zich klaar voor haar wens, die bij hoge uitzondering alsnog uit kon komen.

Op zo’n groot paard klimmen was even lastig, maar daarna paradeerde ze als een ervaren ruiter door het zand. ‘Mag ik jullie aan de kant duwen?’ vraagt ze aan Sijmen. Dit is namelijk iets waar politiepaarden heel goed in zijn. En inderdaad, Lars deinsde niet terug en duwde Sijmen moeiteloos opzij. ‘Wat vet!’ Maar vooral wat mooi dat deze wens van Silvia waar is gemaakt. Sijmen vertelt dat Silvia één van de eersten is die op een politiepaard heeft gereden. Dit maakt het extra bijzonder.

Silvia heeft de middag van haar leven gehad en wij vonden het ook geweldig om te zien. Bovendien motiveert het ons om nog meer wensen uit te laten komen! Verleden jaar hing Silvia namelijk haar wens in de wensboom in de Blokhuispoort. Haar wens is de eerste van de vele wensen die Fier gaat vervullen. In ons nieuwe magazine zijn meerdere mooie wensen van meiden van Fier te lezen. Misschien wil jij na het lezen van deze blog ook wel helpen om een wens in vervulling te laten gaan?

Wij danken de Blokhuispoort en de BeredenPolitie voor hun medewerking aan het vervullen van de wens van Silvia.

 

*De naam Silvia is gefingeerd

  • Danielle zei op 17-03-2017:
    super vet ik wil dat ook haha lijkt me super leuk omdat k later ook bij de bereden politie wil werken

Laat een reactie achter:

herken jij de signalen

Liever iemand bellen?

T 088 – 20 80 000

ChatmetFier.nl is een initiatief van Fier.nl

ChatmetFier.nl is mede mogelijk gemaakt door deze fondsen