Lamgeslagen

  • lamgeslagen

Het was mijn vierde dag als communicatie stagiaire. Ik had er zin in, want ik liep mee met een opname voor het televisieprogramma Spuiten en Slikken. De opname gaat over loverboys. Als communicatie student weet ik weinig over de onderwerpen die bij Fier spelen. Die dag werd ik lamgeslagen. Lamgeslagen van de verhalen en feiten die ik hoorde over loverboys.

In de opname werd Jessica (niet haar echte naam) geïnterviewd. Zij is slachtoffer van een loverboy en wordt opgevangen bij Asja. “Hoezo, een loverboy?” dacht Jessica over haar ex-vriend. Ze moest seks hebben voor de webcam.

Ik snap haar wel, hij is een ander type loverboy. Ik bedoel, ze stond niet achter de ramen maar achter een scherm. Toch is hij een loverboy, omdat hij haar dwong tot seks en geld verdiende over haar rug. Zo kreeg een man 21 maanden cel omdat hij een vrouw vier maanden lang dwong tot webcamseks.

Jessica moest onder dwang de bizarste seksuele handelingen verrichten. ”Wat is gek?”, antwoordt Jessica op de vraag: “Wat is het gekste wat je ooit hebt moeten doen?” Het viel me op dat Jessica een totaal ander beeld heeft van seks dan ik. Seks hoort leuk en plezierig te zijn. Jessica was een lustobject voor de ‘bezoekers’. Live-pornografie. Seks zonder enige romantische gevoelens.

Mijn beeld van een loverboy is na deze dag veranderd. Allround hulpverlener Karina vertelde dat een loverboy een meisje niet altijd meer verleidt met dure parfum en gouden armbandjes. Nee. Steeds vaker maken loverboys seksueel getinte foto’s of video’s van meisjes en dreigen deze verder te verspreiden. Hierdoor staan slachtoffers van loverboys sneller achter de ramen, schermen, kelderboxen noem maar op. Lees hier een artikel waarin Fier dit onderwerp aan het licht brengt..

Lamgeslagen. Dat was ik na het horen van de verhalen van Jessica en allround hulpverlener Karina. Ik wil niet alles verklappen over wat ik hoorde, want de opname is te zien op 22 september om 22.05 uur op NPO 3.  Kijken dus!

Laat een reactie achter:

herken jij de signalen

Liever iemand bellen?

T 088 – 20 80 000

ChatmetFier.nl is een initiatief van Fier.nl

ChatmetFier.nl is mede mogelijk gemaakt door deze fondsen