Vandaag is het Nationale Broer en Zus-dag!

  • Big sister

Even een appje sturen naar je eigen broer of zus. Daar wil Giel Beelen jou aan helpen herinneren op Nationale Broer en Zus-dag. Hij riep 30 september uit tot deze dag naar aanleiding van het overlijden van zijn eigen zus. Hij benadrukt dat niemand ergens toe verplicht is, maar wil iets positiefs halen uit een trieste gebeurtenis.

Zelf heb ik een twee jaar oudere zus. We zijn totaal verschillend. Zij is relaxt en ik ben een stresskip. Ik ben zakelijk en mijn zus is erg creatief. Het verschil is het beste te zien als je onze huisjes binnenloopt. Mijn huis heeft vooral zachte en rustige kleuren en zeker niet te veel. Een huis waarin meubels staan die op elkaar lijken en bijna allemaal uit dezelfde serie komen. Kleurrijk, verschillende soorten stoelen, tafeltjes, planten en kleine spulletjes. Zo ziet het huisje van mijn zus er uit. Nogal verschillend dus.

Ik zie mijn zus buiten verjaardagen om niet vaak. Misschien gaan we één keer per jaar samen met mijn moeder een dagje winkelen. Onze interesses zijn net zo verschillend als onze huisjes. Zal dat de reden zijn waarom ik haar bijna niet zie of spreek? Nu ik deze blog schrijf besef ik dat ik te weinig contact heb met mijn zus. Ik krijg gelijk de behoefte om een afspraak met haar te maken om ergens lekker te eten. Even als zussen onder elkaar praten over wat we eigenlijk doen in ons dagelijks leven.

Even als zussen onder elkaar… Dat zouden de meiden van Fier ook graag willen. Zij hebben net zoals iedereen, behoefte aan geborgenheid, een gezin, familie oftewel een huiselijke sfeer. Maar hoe ontmoet je iemand als je in een opvang zit? Met deze blog wil ik jullie helpen herinneren aan de vraag naar Big Sisters. Iemand die zich als ‘grote zus’ ‘ontfermt’ over één van de meiden in de opvang.

Als Big Sister ben je er voor één van de meiden en laat je haar meedraaien in jouw gezin of geeft een thuis tijdens feestdagen. Een Big Sister kan tussen de 25 en 60 jaar oud zijn. Als je iemand maar voor een langere tijd een ‘thuisgevoel’ kan bieden.

Geborgenheid, een thuisgevoel, een familie!

Wil jij Big Sister worden met één van onze meiden? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.

  • aydin zei op 14-06-2017:
    Hoi ik ben aydin 0685399863 mijn numer is dit

Laat een reactie achter:

herken jij de signalen

Liever iemand bellen?

T 088 – 20 80 000

ChatmetFier.nl is een initiatief van Fier.nl

ChatmetFier.nl is mede mogelijk gemaakt door deze fondsen